Kezdő lakberendező, befutott tervezőművész vagy belsőépítészeti iroda: kit, mikor érdemes felkérnünk?

Megosztás

Ha felújítanánk lakásunkat – akár saját használatra, akár további értékesítés céljából -, érdemes felkérnünk egy belsőépítészt vagy lakberendezőt ehhez. Így biztosak lehetünk benne: a végeredmény épp olyan tökéletes lesz, ahogy megálmodtuk. De ki és miben lehet a legnagyobb segítségünkre?

Belsőépítészt vagy lakberendezőt válasszak?

Mely szakma képviselői miben a legkiemelkedőbbek? A lakberendezőnek a részletekre van a legjobb szeme. Ő az, akitől egy adott helyiség harmonikusnak hat. Általa minden bútor és kiegészítő illeszkedik egymáshoz az otthonunkban. A belsőépítész ellenben a teljes képre koncentrál: ő tervezi meg a bútorokat, a burkolatokat, a lépcsőket vagy épp a galériát. A LivDan Home tudatos beruházóknak és lakástulajdonosoknak személyre szabott megoldásokat kínál, kiváló belsőépítészeti és lakberendezési szakértőkből álló csapatával.

A belsőépítész munkája komoly építészeti alapismereteket igényel, viszont gyakran a lakberendezéshez is ért. Komplexebb feladatokra tehát a belsőépítész, míg kiegészítő tárgyakhoz és a színek összhangjához egy lakberendező lehet a legmegfelelőbb választás.

Tervezői kategóriák

Az első ilyen kategória a kezdő lakberendezőké. Ők friss meglátásaikkal vihetnek új színt otthonunkba. Amennyiben alacsonyabb költségkerettel dolgoznánk, vagy az irányokkal már tisztában vagyunk, csak a finomhangolásban van szükségünk szakemberre, bennük nagyszerű segítő társra lelhetünk.

Az “egyszemélyes csapatok”, azaz az egyéni tervezők már tisztában vannak mindazokkal a szakmai trükkökkel, melyekkel a kezdő lakberendezők még nem biztos. Referenciákkal, szakmai, beszállítói kapcsolatokkal rendelkeznek. Ők az árubeszerzéssel és alsó kategóriás termékekkel nem foglalkoznak.

A kreatív csapatok egyszerre rendelkeznek magas szintű kreativitással és szakértelemmel. Általában 2-4 főből állnak, kedvezőbb árakat kínálnak, mint a befutott, rendkívül exkluzív szolgáltatásokat nyújtó tervezőművészek, akik csodálatra méltóak alkotásaikat ennek megfelelően is árazzák be.

Velük szemben mi az előnye egy belsőépítészeti irodának? Ők nemcsak a trendekkel vannak tökéletesen tisztában, de a komplex projektekhez is értenek. Ha egy gyönyörűen megkomponált összhatás a célunk, melyhez hatékony munkavégzést, ár-érték arányban is ideális szolgáltatást várunk, ők a mi embereink.

Melyik megoldás a legköltséghatékonyabb és melyik a legdrágább?

Minden attól függ, mik a céljaink. Sok mindent ki lehet hozni alacsony büdzséből is. Viszont a “legdrágább” lakberendező vagy belsőépítész minden esetben egyet takar: azt, aki után újra kell tervezni. Ezért is célszerű megfontoltan kiválasztanunk szakembereinket. A LivDan Home gördülékeny, optimalizált folyamataival ár-érték arányban is színvonalas szolgáltatást kínál. Kiemelkedő szakmai tudásukkal, precíz kommunikációjukkal gondoskodnak arról, hogy élmény legyen velük a közös munka.

Kapcsolódó cikkek